In ontwikkeling

Onderhanden projecten

Stichting Berlagehuis Usquert heeft een aantal projecten waaraan gewerkt wordt. 

Projecten die een gevolg zijn van eerdere activiteiten, zoals een publicatie over het oeuvre van architect Jan Sterenberg, waarvoor research gedaan en waaraan geschreven wordt door auteur en architectuurhistoricus Michiel Kruidenier, met zijn onderzoeksbureau De Onderste Steen in Nijmegen.


Gaszuiveringsinstallatie Emmen

De Gaszuiveringsinstallatie in Emmen is al in 2018 gesloten en in 2019 is het installatiegedeelte afgebroken. Het off-plot gebouwencomplex stond er echter nog, en dit trok de aandacht van ArchitectuurPunt Drenthe en van ons. Omdat dit complex in een bijzondere, voor Nederland zelfs unieke bouwstijl is ontworpen: High Tech architectuur.

STADSVERNIEUWING in Groningen

Dankzij contacten met architecten in de stad Groningen ontdekten we dat de aanzet tot de beroemde stadsvernieuwing uit de 70-er jaren gegeven is door en in de stad Groningen!

Daar werd destijds een vruchtbare koppeling gemaakt tussen vernieuwing in de politiek én in de architectuur, die paradoxaal genoeg de start bleek van het behoud van de historische binnenstad met al haar monumenten, hofjes, pakhuizen en kerkgebouwen.

Protagonisten Max van den Berg, destijds de jongste wethouder van Nederland, en architect Theo Oving laten zien en leggen uit hoe dat proces op gang kwam en wat het heeft opgeleverd.